Guinness Storehouse

The Store - an immersive retail experience

Client:
Guinness Storehouse
What we did:
Briefing, Workshops & Brand Engagement, Research & Insights, Customer Experience Strategy, Retail Strategy, Retail Design, Communications Design, Digital Content, Motion Graphics, Touchpoint Innovation

The challenge

As part of an ongoing relationship with Diageo, we've reimagined the retail space of the iconic Guinness Storehouse in Dublin. The challenge was to redefine 'The Store', to create a world-class retail space, and elevate the experience, with creativity, innovation, storytelling, experience, and convenience at its core.

Our approach & solution

The Store is an integral part of the visitor experience and can be considered the ‘heart’ of the Storehouse, being both the first touchpoint as well as the culmination of the tour. Although already a highly productive space, it was felt it could be even more engaging, better integrated into the tour, and raise the retail offer to the next level. It needed to be reimagined, as immersive as the rest of the Storehouse, while still being an effective retail space.

Key insight: The moment that marks the start and completion of everyone’s experience.

Redesigned as a destination in itself, aligning with the Guinness brand, and to echo the theatrical, playful, and industrial atmosphere of the rest of the Storehouse. As the first and last chapter of the brewery experience, The Store is inspired by the concept vision ‘A Moment In Time’, focused on making the occasion memorable for all visitors at the start and end of their journey, and celebrating iconic moments throughout the history of the brand.

Key shift: A space that invites visitors to further discover the brand, its stories, with an imaginative, changing collection of exclusive products.

Two digital ‘curtains’, with over 1,200 acrylic rods, wrap the space to provide a canvas to tell the brand's stories. As part of the ‘A Moment In Time’ concept, we created the content, taking visitors on a journey through the brand’s history, highlighting key moments - from the 9,000-year-old lease to iconic adverts - merging a timeline of moments.

Radiating out from the lease at the heart of the store, super-scale curated VM displays imagined as Iconic Chapters, celebrate some of the brand’s key moments and allow customers to shop by different stories and products.

The mezzanine floor has been transformed into an experiential hub. Personalisation is a key focus of this space, including a customisable glass engraving service, which people can collect from interactive lockers at the end of their visit.

Let's make something great together. Contact us to start the ball rolling.

Get in touch today:

5–8 Hardwick Street
London
EC1R 4RG

Related Projects

arrow-down icon arrow-left icon arrow-right icon back icon button-box_2_blocks icon button-box_3_blocks-c icon button-box_3_blocks-d icon button-box_3_blocks-stacked icon button-box_3_blocks icon button-box_4_blocks icon button-box_5_blocks-alt icon button-box_5_blocks icon caret-down icon close icon d-p icon dot icon dots-column icon dots-nine-01 icon dots-trio icon facebook icon fast-forward icon forward icon hamburger-cross icon hamburger icon instagram icon letter icon link icon linkedin icon mail icon pattern-dots-white icon pattern-dots icon pattern-smile-white icon pattern-smile icon pattern-wave-white icon pattern-wave icon pattern-zig-white icon pattern-zig icon pause-button icon pink-waves icon play-button icon rewind icon search icon smile-column icon smile-trio icon squares icon twitter icon wave-column icon waves-citrine-line icon waves-citrine-square icon waves-rect icon waves icon youtube icon zig-line-pink icon zig-line icon zig-square icon