Etude House

House of colour play

Client:
Etude House
What we did:
Research & Insights, Retail Strategy, CX Strategy, Customer Journey Mapping, Customer Experience Strategy, Retail Flagship Design, Retail Design, Retail Formats Design, Touchpoint Innovation, Communications Design, Brand Collateral, Content Creation
Awards
Popai

The Challenge

As part of a brand repositioning, Etude House’s flagship store experience and retail formats to be reimagined. The existing store’s distinctive pink dolls house-inspired façade suited the previous Princess Fantasy concept perfectly but didn’t exactly match up with the brand’s new direction. To appeal to customers with a more mature mindset, we were asked to transform the flagship brand experience, looking at the experience strategy, retail environment, communications and digital elements. They wanted to feel connected to their existing image, yet more grown-up.

Etude House store design

Our approach & solution

Following a deep dive into the world of Korean cosmetics, their target customer and global trends we created a destination concept where customers can be creative with cosmetics - the “House of Color Play” – aligning Etude House with creativity and colour, as opposed to the sugar-sweet image that existed before. The new experience brings a creative and confident attitude while staying true to the brand’s playful spirit.

Key insight: The target audience is more creative and visually inspired than ever before, we need to position Etude as ‘a creative brand that sells cosmetics’

Filled with colour, charm and fun, the space has the feel of a playful home with a blend of classic and modern details. There’s plenty of individualised experiences throughout the store with a Personalisation Studio, My Color Finder and My Color Draping – all to help the Etude fans engage with the product in playful and shareable ways.

Strategic shift: From a ‘sugar-sweet’ store to an iconic home of creativity and play

The concept has been rolled out across Etude House's retail portfolio to reflect the brand's repositioning in stores worldwide

Though the iconic rose-coloured roof remains, we introduced a secondary palette to balance the brand’s trademark pinks.

Highlighting the brand's expertise, we used local weather data to promote products on digital screens, letting customers know the ideal products for certain conditions.

The Color Factory is where customers can blend bespoke lipsticks. They can then choose their favourite case and have it engraved with their name, giving a completely individual product.

Etude House interior design

Awards

Popai Awards 2018
Gold in Flagship & Store

What people are saying

Personalisation and experimentation are at the heart of Dalziel & Pow’s transformation of Etude House.” Stephanie Campisi
Echochamber

Let's make something great together. Contact us to start the ball rolling.

Get in touch today:

5–8 Hardwick Street
London
EC1R 4RG

Related Projects

arrow-down icon arrow-left icon arrow-right icon back icon button-box_2_blocks icon button-box_3_blocks-c icon button-box_3_blocks-d icon button-box_3_blocks-stacked icon button-box_3_blocks icon button-box_4_blocks icon button-box_5_blocks-alt icon button-box_5_blocks icon caret-down icon close icon d-p icon dot icon dots-column icon dots-nine-01 icon dots-trio icon facebook icon fast-forward icon forward icon hamburger-cross icon hamburger icon instagram icon letter icon link icon linkedin icon mail icon pattern-dots-white icon pattern-dots icon pattern-smile-white icon pattern-smile icon pattern-wave-white icon pattern-wave icon pattern-zig-white icon pattern-zig icon pause-button icon pink-waves icon play-button icon rewind icon search icon smile-column icon smile-trio icon squares icon twitter icon wave-column icon waves-citrine-line icon waves-citrine-square icon waves-rect icon waves icon youtube icon zig-line-pink icon zig-line icon zig-square icon