Loading...

Back to
Work

Overview

At-Bristol Science Centre relaunched in September 2017 with a new direction and intention to create a culture of curiosity, which was accompanied by a redeveloped foyer, shop and café, and a new name to match the mission: ‘We The Curious’. We created an engaging interactive installation as part of the educational charity’s major relaunch.

Where, When

Bristol, UK; September 2107

About the client

We The Curious was previously known as At-Bristol Science Centre; an educational charity with an aim to make science accessible to all. Since opening in 2000, it has welcomed over 5 million visitors. At-Bristol relaunched as We The Curious in September 2017, with a new vision that is committed to creating a culture of curiosity.

A bit more detail

A continuation of an award-winning concept developed by our digital team, this installation unlocks the stories of iconic Bristolian places, people and objects in a ‘Choose Your Own Adventure’ format. The hand-drawn illustrations respond to a visitor’s touch, triggering a variety of animations and sounds. Across the mural, local landmarks such as Clifton Suspension Bridge, Bristol harbourside and St Nicholas Market are depicted, as well as symbols of Bristol’s music and food culture.

 

When visitors approach and inquisitively press a touchpoint, a motion springs into action and tells the story of that landmark. The stories are informative but not too literal and told from a Bristolian perspective – with voices supplied by staff, volunteers and visitors to We The Curious. To add an extra element of exploration and fun, secret touchpoints across the installation trigger hidden animations. A live science team member is also on hand to suggest ways of expanding on a topic and continuing the journey.

More projects


5-8 Hardwick Street London EC1R 4RG - UK

+44 (0)20 7837 7117
 

Sign up to our newsletter

Welcome to the Dalziel & Pow newsletter!

Check your email for a welcome message

Thanks

You are already subscribed to our mailing list